Pedodontie

Home / Pedodontie

Am creat in clinica noastra doua cabinete special dedicate copiilor si un loc de joaca, unde au parte de o atmosfera prietenoasa si placuta, care sa-i familiarizeze  cu obiceiurile legate de igiena dentara, inca de la prima vizita in cabinet. Insanatosim dintii prichindeilor cu multa rabdare si profesionalism, dentistul de copii fiind un specialist in tratamentele micutilor pacienti, dar si un bun psiholog pentru acestia.

Stomatologia pentru copii cuprinde si tratamente profilactice (fluorizari, sigilari, etc) deoarece prevenirea cariilor este la fel de importanta ca si tratarea lor. Unele afectiuni ale dintilor de lapte pot provoca tulburari in dezvoltarea si eruptia dintilor definitivi, cu repercursiuni asupra intregului aparat dento-maxilar.

Sigilarea este o procedura stomatologica simpla si nedureroasa, prin care se izoleaza suprafata dentara de mediul cavitatii bucale, cu scopul de a preveni formarea cariilor. Practic, se acopera santurile foarte adancite de pe suprafata ocluzala a molarilor si premolarilor, acestea avand potential de retinere a resturilor alimentare ce nu pot fi indepartate prin periaj simplu.

Fluorizarea reprezinta tratamentul stomatologic prin care se suplimenteaza cantitatea de fluor a dintilor, in scop profilactic si este indicat cu precadere copiilor. Fluorizarea are rolul de a preveni formarea leziunilor carioase si / sau de a reduce progresia cariilor deja existente